Otevřený dopis panu MUDr. Bílkovi

2. 6. 2010

Vážený pane doktore,

Dnes se mi donesl paskvil několika občanů našeho města, ve kterém poukazují na údajné nedostatky ve Vaší lékařské činnosti, též na Vaši mysliveckou zálibu a časovou zaneprázdněnost v důsledku vaší výpomoci v záchranné pohotovostní službě.
Dovolte mi k tomu pár připomínek.
Podle mne tento pamflet vyzněl tak, že je skupinka lidí, kteří by si přáli změnu lékaře a používají k tomu tyto nedůstojné, sprosté a vylhané argumenty.
Jako Váš dlouholetý pacient dokáži ocenit Vaši odbornost a ochotu při pomoci pacientovi. Vždyť jste mi, Vaší správnou diagnosou a rychlým rozhodnutím, již třikrát zachránil život.
K připomínkám o dlouhé čekací době (píše se tam „až dvě hodiny“) bych oněm nespokojencům doporučil návštěvu lékaře v Třeboni s čekací dobou více jak dvě hodiny a návštěvu odborného lékaře v Jindřichově Hradci, kde se čeká skoro celé dopoledne nebo i déle... A pacienti jsou rádi, že po takové době se dočkají vyšetření.
Měl jsem příležitost hovořit s několika předními odborníky a ti vždy konstatovali, že Vámi stanovená diagnoza je totožná s jejich odborným nálezem. Což svědčí o Vaši perfektní odbornosti.
To, že ještě vypomáháte na rychlé záchranné službě, to by měli stěžovatelé ocenit. Vždyť tím pomáháte zachránit lidské životy a takových lékařů, kteří navíc tuto činnost konají je skutečně málo. Díky Vám za to.
Nelíbí se mi ani to, že se v onom pamfletu píše o Vaší zájmové činnosti v Mysliveckém sdružení. Každý máme nějakou zálibu a ta Vaše, péče o zvěř je chvály hodná.
Vážený pane doktore, dožívám se, díky Vám 82 let a proto mi dovolte na závěr tohoto dopisu malé shrnutí.
Vaší práce a odbornosti si váží velká většina zdejších občanů, pacientů a i pacientů ze širokého okolí, nenechte se znepokojovat, a pokud by to šlo, rázně proti těmto anonymům vystupte. Co je to za lidi, kteří nejsou schopni se na uvedený paskvil ani čitelně podepsat.

S úctou

Josef H l á v k a
Lomnice nad Luž. 417

V Lomnici n.L. 19. května 2010.